Wednesday, October 6, 2010

terima kasih ...


pengalaman dan kenangan yang paling berharga. berucap bersama tuan guru walaupun sekadar ucapan aluan.inilah sebahagian peserta dari mahasiswa perubatan, dr mohd shakir izani.disisi ulama' haraki tuan guru dato' bentara setia hj nik abdul aziz nikmat, menteri besar negeri kelantan.
Salam ukhuwwah.
alhamdulillah, setinggi syukur saya panjatkan buat Allah swt krn telah memberi ketekunan dan ketabahan serta kekuatan kepada seluruh tenaga gerak kerja bagi program BAKTI SISWA MESIR. alhamdulillah.

ucapan terima kasih ini saya tujukan khas buat semua adhoc pelaksana yang sanggup bersengkang mata, memerah keringat tenaga bagi menjayakan BAKTI SISWA yang telah berlansung pada 22 hingga 25 september baru- baru ini.
juga setinggi ucapan terima kasih ana ucapkan kepada semua peserta anak angkat yang memberi komitman kpd program berlangsung,

juga terima kasih saya ucapkan kepada keluarga angkat yang terlibat terutama kepada abah (poklong mi) abe ji, dan seluruh jawatan kuasa masjid, tok imam, dan abe yazid (tok ngulu) yang banyak membantu dalam menjayakan program bakti siswa untuk kali ini. terima kasih.
tanpa bantuan dan sokongan daripada kalian semua, sudah tentu BAKTI SISWA kali ini tidak akan berjaya di jalankan dengan jayanya.

alhamdulillah, untuk program bakti siswa kali ini kita dapat mengabungkan anatara siswa pengajian islam dan siswa perubatan yang pulang bercuti. satu pengalaman yang berharga bagi saya yang kita dengan kerjasama inilah akan mengeratkan hubungan silaturrahim dan ukhuwwah di antara siswa pengajian islam dan perubatan. serta memberi pengalaman yang berharga kepada seluruh mahasiswa yang mengikuti program ini, pengalaman bagaimana nak menyesuaikan diri dalam masyarakat, pengalaman nak mentadbidkan apa yang dipelajari dan banyak lagi pengalaman yang boleh dikutip dari program ini.

pengalaman saya yang paling berharga adalah bila berada disisi tuan guru dato bentara setia hj nik abdul aziz nik mat menteri besar kelantan. berucap satu pentas dengan beliau... bertapa kerdilnya diri ini bila berada disisi tokoh ulama haraki ini. dulu saya bercita-cita untuk berada disisi beliau, bercakap dengan beliau dan saya tidak bercita-cita untuk berucap bersama beliau, tapi semua itu dah menjadi kenyataan.. alhamdulillah, Allah memberi kesempatan kepada saya untuk lalui semua itu...

banyak lagi pengalaman semasa program bakti siswa yang akan saya kongsikan kepada sahabat2 sekalian. insyaAllah jika dibeli kesempatan kita akan jumpa lagi...

sekian...

No comments:

Post a Comment